Kale chicken

Saftig kyckling och krispig ugnsbakad sötpotatis tillsammans med en rik sallad
2 portioner
Ingredienser:
  • 2st kycklingbröst
  • En skvätt ekologisk sojasås
  • 2 sötpotatisar
  • Ekologisk avokadoolja/kokosolja
  • 500g grönkål
  • 230 g ekologiska svarta/vita bönor
  • En halv gurka
  • En avokado
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 1-2 tbsp hampafrön

  • 2 tbsp vit tahini
  • 2 tsk ekologisk dijonsenap
  • 1 tbsp ekologisk agavesirap
  • Saften från en halv citron
Såhär gör du:
  1. Koka kycklingbrösten i ca 10-12 minuter beroende på storlek
  2. Hacka upp sötpotatis till valfri form. Små kuber funkar perfekt. Lägg i en ugnsform och strö på en nypa salt, peppar samt en skvätt avokadoolja. Mixa runt och se till att allt är täckt. In i ugnen i ca 250ºC tills krispiga. Titta till regelbundet och rör om vid behov. Ett knep för att få riktigt krispiga bitar är att köra två - eller fler omgångar för att undvika att ungsformen blir för överfylld och bitarna blir mosiga.
  3. Hacka upp och skölj grönkål. Stek med en skvätt avokado/kokosolja tills allt är lätt genomstekt. Häll upp i en skål.
  4. Skölj bönorna och häll ner i samma skål som grönkålen.
  5. Hacka upp din gurkhalva. Jag gillar att göra små kuber. Häll sedan ner i skålen.
  6. Skär upp din avokado och lägg ner i skålen.
  7. Torrrosta dina pumpafrön i en stekpanna. Ner med dessa i skålen.
  8. Ta fram de färdigkokade kycklingbrösten. Häll en skvätt avokado/kokosolja på stekpannan och fräs på med hög värme. När de fått en krispig yta sänker du värmen och häller på en skvätt sojasås. Låt steka snabbt.
  9. Dags att göra salladsdressingen. Mixa 2 matskedar vit tahini med 2 teskedar dijonsenap, en matsked agavesirap och saften från en halv citron. Rör om och häll sedan ner i salladen.
  10. Dags att servera. Skär upp kycklingbrösten och lägg upp önskad mängd på din tallrik tillsammans med sötpotatis och grönkålssallad. Nu har du dig en riktig supermåltid som kommer liva upp smaklökarna såväl som kroppen. Bon appétit!
Fler hälsosamma recept: