En krämig, hälsosam pasta med ugnsbakad, saftig lax och en god hemmagjord pesto
2 portioner
Ingredienser:
300g fullkornspasta
350g laxfilé
150g kastanjechampinjoner
100g ärtor
65g ekologisk babyspenat
Ekologisk avokadoolja
En kruka basilika
1/2 dl pinjenötter
En halv riven vitlöksklyfta
1/2 dl riven ekologisk parmesan
1/2 dl ekologisk extra virgin olivolja
salt
peppar
Såhär gör du:
Koka upp fullkornspastan utifrån instruktionerna, ställ undan när färdig.
Skär upp laxen i två delar. Salta, peppra och skjutsa in i ugnen på 220ºC i 20 minuter.
Koka ärtorna i ca 4 minuter, ställ undan när färdiga.
Skölj och skär upp kastanjechampinjonerna i tunnare skivor.
Dags att göra peston: i en matbredare/blender mixar du basilika, 1/2 dl pinjenötter, en halv vitlöksklyfta (riven), 1/2 dl riven parmesan, 1/2 dl olivolja samt en nypa salt och peppar. Mixa tills du får en slät konsistens.
Hetta upp en skvätt avokadoolja på stekpannan och stek champinjonerna tillsammans med ärtorna. När de fått en fin yta lägger du dessa i en stor skål.
Addera pastan, laxen, babyspenaten och peston i skålen. Rör om och se till att allt är blandat.
Dags att servera! Lägg upp önskad mängd och avnjut. Denna pastan är fullproppad med bra näringsämnen och goda smaker, vilket gör den till ett perfekt val när man vill ha något som både nöjer kroppen och smaklökarna. Smaklig måltid!