Näringspackad havregrynsgröt med choklad- och blåbärssmak - en helt oslagbar frukost
1 portion
Ingredienser:
1 dl havregryn
2 dl hemmagjord mandelmjölk
Ekologiskt vaniljpulver
Kanel
Kardemumma
1 tbsp raw kakaopulver
1 dl frysta svenska blåbär
En mogen banan
Vita mullbär
1/2 dl hackade torkade dadlar
En färsk dadel
Mandelsmör
Chiafrön
Hampafrön
Quinoapuffar
Såhär gör du:
Värm på de frysta blåbären i en kastrull. Mosa till en syltliknande konsistens när de är mjuka. Ta av plattan och ställ åt sidan.
Mosa den mogna bananen med en gaffel.
I en liten kastrull på medelvärme häller du i en dl havregryn, följt av 2 dl mandelmjölk. Häll i en nypa vaniljpulver, kanel, kardemumma och en matsked raw kakaopulver. Rör om.
När det börjar puttra lägger du i den mosade bananen, rör om så att allt är blandat. Låt puttra och rör regelbundet om.
Efter en stund häller du i 1/2 dl hackade torkade dadlar. Rör om och låt puttra. Jobba upp en tjock konsistens. Efter några minuter är det dags att lägga i den färska dadeln. Kom ihåg att ta ut kärnan innan du lägger ner den i gröten. Rör om.
Mot slutet häller du i vita mullbär i valfri mängd. Dessa ger en otroligt god karamell-liknande smak och en härlig konsistens i gröten. När gröten har fått en tjock konsistens tar du av den från plattan och häller ner den i en skål. Toppa gröten med blåbären, mandelsmör och mandelmjölk. Häll på fler mullbär och strö över chiafrön, hampafrön och lite quinoapuffar.
Nu har du dig en otrolig superfrukost att avnjuta. Den här havregrynsgröten är både grymt näringspackad och smakar som en riktigt bra dessert. Nästan för bra för att vara sant. Smaklig måltid!