En mättande, näringstät bowl med packad med fiber och goda smaker
2 portioner
Ingredienser:
250g ekologisk tofu
2 sötpotatisar (vanliga eller lila)
230g ekologiska kikärtor
En avokado
1 dl (okokt) vit quinoa
500g grönkål
1/4 rödkålshuvud
1/2 dl pumpafrön
Ekologisk avokado/kokosolja, för stekning
Ekologisk kokosaminos
2 tbsp vit tahini
2 tsk ekologisk dijonsenap
1 tbsp ekologisk agavesirap
Saften från en halv citron
Såhär gör du:
Skölj och skär upp sötpotatisen i små kuber. Häll ned i en ugnsform. Strössla över en nypa salt, peppar och en skvätt avokadoolja. Rör runt och se till att allt är täckt. In i ugnen på ca 250ºC tills krispiga. Kolla till regelbundet och rör runt vid behov.
Skölj och torka av kikärtorna. Häll ned nessa i en ugnsform och strö över salt, peppar och avokadoolja. Rör runt och se till att allt är täckt. In i ugnen tillsammans med sötpotatisen tills krispiga.
Koka upp 1 dl vit quinoa, häll ned i en stor skål när färdigt
Skölj och hacka upp grönkålen. Stek sedan på medelvärme tillsammans med en skvätt kokosolja tills lätt genomstekt. Häll ner i skålen tillsammans med quinoan.
Skär upp rödkålen i tunna strimlor. Stek på medelvärme tillsammans med en skvätt kokosolja tills lätt genomstekt, sedan ner i den stora skålen.
Dags att göra salladsdressingen. Mixa 2 matskedar vit tahini med 2 teskedar dijonsenap, en matsked agavesirap och saften från en halv citron. Rör om och häll sedan ner i salladen. Nu har du en fin, fyllig sallad med många spännande smaker.
Skär upp tofun i medelstora kuber. Stek sedan dessa med en skvätt kokosolja på hög värme tills de fått en fin stekyta. Mot slutet häller du på lite kokosaminos. Häll ned i en mindre skål när färdigt
Torrosta pumpafrön, ställ åt sidan.
Skär upp avokadon på hälften, sedan skär i mindre delar.
Dags att servera. Lägg upp sallad, sötpotatis, kikärtor, tofu och avokado. Toppa med pumpafrön. Nu har du gjort dig en riktig superbowl fullproppad med godheter. Smaklig måltid!