Hemmagjord nötmjölk packad med näringsämnen och bra ingredienser
1 L
Ingredienser:
3 dl ekologiska naturella mandlar
1 L vatten
Ekologiskt vaniljpulver
En färsk dadel
Såhär gör du:
Blötlägg mandlarna i ca 6-12 timmar.
Skölj mandlarna och häll ner i en blender. Fyll sedan blendern med en liter vatten. Mixa på hög hastighet i 1-2 minuter.
Ta fram en större skål och en nötmjölkspåse (eller silduk) och sila mjölken. Pressa ut all vätska så det bara finns rester kvar av mandlarna i påsen. Töm påsen och skölj ur mixern.
Häll tillbaka den silade mjölken ner i mixern. Häll in en nypa vaniljpulver och en färsk dadel (ta ut kärnan först).
Mixa en ytterligare gång på hög hastighet i 1-2 minuter.
Nu är mjölken färdig att hällas upp i valfri flaska eller kanna. Den håller sig färsk i ca 5 dagar. Detta är ett oslagbart alternativ till färdigköpt nötmjölk då den är helt fri från konstiga tillsatser, innehåller större mängd mandlar, smakar betydligt bättre och är mycket billigare. Njut!