Mandelmjölk

Hemmagjord nötmjölk packad med näringsämnen och bra ingredienser
1 L
Ingredienser:
  • 3 dl ekologiska naturella mandlar
  • 1 L vatten
  • Ekologiskt vaniljpulver
  • En färsk dadel
Såhär gör du:
  1. Blötlägg mandlarna i ca 6-12 timmar.
  2. Skölj mandlarna och häll ner i en blender. Fyll sedan blendern med en liter vatten. Mixa på hög hastighet i 1-2 minuter.
  3. Ta fram en större skål och en nötmjölkspåse (eller silduk) och sila mjölken. Pressa ut all vätska så det bara finns rester kvar av mandlarna i påsen. Töm påsen och skölj ur mixern.
  4. Häll tillbaka den silade mjölken ner i mixern. Häll in en nypa vaniljpulver och en färsk dadel (ta ut kärnan först).
  5. Mixa en ytterligare gång på hög hastighet i 1-2 minuter.
  6. Nu är mjölken färdig att hällas upp i valfri flaska eller kanna. Den håller sig färsk i ca 5 dagar. Detta är ett oslagbart alternativ till färdigköpt nötmjölk då den är helt fri från konstiga tillsatser, innehåller större mängd mandlar, smakar betydligt bättre och är mycket billigare. Njut!