Krämiga sobanudlar med tofu, broccoli och zucchini i en fyllig misodressing
2 portioner
Ingredienser:
250g ekologisk tofu
200g sobanudlar (av 100% bovetemjöl)
En broccolikrona
En zucchini
2st stjälkar salladslök
200g frysta edamamebönor
Ekologisk avokadoolja, för stekning
En påse ekologisk snabbmiso
1/2 dl vit tahini
1/2 dl ekologisk agavesirap
1/2 dl tamari
1/2 dl näringsjäst
Såhär gör du:
Koka upp sobanudlar ufifrån instruktion, häll över i en stor skål när färdiga.
Koka upp edamamebönor, ställ åt sidan.
Skär upp zucchini till smala, långa “stavar”.
Skölj och skär upp broccolin till mindre bitar.
Torka av och skär upp tofun i medelstora kuber.
Förbered dressingen: blanda ihop en påse snabbmiso tillsammans med 1/2 dl näringsjäst, 1/2 dl vit tahini, 1/2 dl agavesirap och 1/2 dl tamari. Rör om tills du får en tjock, fin konstistens.
Häll upp en skvätt avokadoolja i stekpannan på medelhög värme, kör ner tofun och stek tills bitarna fått en fin yta.
Häll nu ner zucchinin, broccolin, edamamebönorna och salladslöken. Låt steka tills allt är genomstekt och fått sig en fin yta.
Häll nu på misodressingen och låt steka. Se till att allt är täckt.
Låt puttra ett tag tills dressingen har tjocknat till.
Häll ned allt innehåll i den stora skålen tillsammans med sobanudlarna. Rör om och se till att allt är blandat.
Toppa med lite extra näringsjäst och nu har du dig en fantastisk rätt att avnjuta. En måltid som både är god för hälsan och för smaken. Smaklig måltid!