Sushisallad

Dröm-bowlen för alla sushi-älskare där ute, packad med goda smaker och bra ingredienser
2 portioner
Ingredienser:
  • 200g sashimi lax
  • 2 dl ris (gärna fullkorn)
  • 250g fryst mango
  • 200g edamamebönor
  • En avokado
  • Ett ark nori (rostat sjögräs)
  • Hackad koriander
  • 1 tbsp sesamfrön
  • Ekologisk sojasås
  • 1/2 dl ekologisk risvinäger
Såhär gör du:
  1. Skölj och koka riset utifrån instruktionerna, häll sedan ner i en stor skål.
  2. Koka edamamebönorna och ställ åt sidan för att svalna när färdiga.
  3. Värm upp den frysta mangon i en kastrull på låg värme. Häll ner i den stora skålen när den blivit mjuk.
  4. Skär upp avokadon i mindre bitar. Ner med dessa i skålen.
  5. Skär upp laxen i mindre kuber. Lägg i skålen.
  6. När edamamebönorna svalnat skalar du dessa och lägger ner alla bönor i skålen.
  7. Hacka upp en bunt koriander och skjutsa ner i skålen.
  8. Häll ner ca en matsked sesamfrön i mixen.
  9. Ta fram ett ark nori och klipp med en lax till mindre strimlor. Lägg ner dessa i skålen och blanda ihop allt.
  10. Häll i ca 1/2 dl ekologisk risvinäger i salladen och blanda om.
  11. Dags att servera! Lägg upp önskad mängd av salladen i en skål och toppa med en skvätt sojasås och extra sesamfrön. Nu har du dig en härlig och hälsosam sushiupplevelse att avnjuta.
Fler hälsosamma recept: