Dröm-bowlen för alla sushi-älskare där ute, packad med goda smaker och bra ingredienser
2 portioner
Ingredienser:
200g sashimi lax
2 dl ris (gärna fullkorn)
250g fryst mango
200g edamamebönor
En avokado
Ett ark nori (rostat sjögräs)
Hackad koriander
1 tbsp sesamfrön
Ekologisk sojasås
1/2 dl ekologisk risvinäger
Såhär gör du:
Skölj och koka riset utifrån instruktionerna, häll sedan ner i en stor skål.
Koka edamamebönorna och ställ åt sidan för att svalna när färdiga.
Värm upp den frysta mangon i en kastrull på låg värme. Häll ner i den stora skålen när den blivit mjuk.
Skär upp avokadon i mindre bitar. Ner med dessa i skålen.
Skär upp laxen i mindre kuber. Lägg i skålen.
När edamamebönorna svalnat skalar du dessa och lägger ner alla bönor i skålen.
Hacka upp en bunt koriander och skjutsa ner i skålen.
Häll ner ca en matsked sesamfrön i mixen.
Ta fram ett ark nori och klipp med en lax till mindre strimlor. Lägg ner dessa i skålen och blanda ihop allt.
Häll i ca 1/2 dl ekologisk risvinäger i salladen och blanda om.
Dags att servera! Lägg upp önskad mängd av salladen i en skål och toppa med en skvätt sojasås och extra sesamfrön. Nu har du dig en härlig och hälsosam sushiupplevelse att avnjuta.